Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις; Εγγραφείτε στο newsletter μας
Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30
Σαββατοκύριακο κλειστά
+30 210 28 15440
Τηλέφωνο
Γκινοσάτη 88Α, Μεταμόρφωση

News & Blog

Έλεγχος και παρακολούθηση αστικών & βιομηχανικών λυμάτων με χρήση σύγχρονων αισθητήρων

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος, της εξοικονόμησης νερού και ενέργειας που επιβάλλονται με αυστηρούς όρους από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η διαχείριση των υγρών αποβλήτων είναι αναγκαία και επιτακτική.  Η επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ύδατος για υδροβόρους τομείς όπως η άρδευση, υποκαθιστώντας πρωτογενή ύδατα που είναι όλο και λιγότερο διαθέσιμα εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και του περιορισμού των βροχοπτώσεων, ιδίως στις νησιώτικες περιοχές της χώρας μας, όπου η ανομβρία είναι σύνηθες φαινόμενο.
Σήμερα, οι μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, οι οργανισμοί ύδρευσης / αποχέτευσης, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις (υγρά βιομηχανικά απόβλητα), ΧΥΤΑ, δίνουν έμφαση στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους, υιοθετούν σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης των περιβαλλονιτκών παραμέτρων και κάνουν χρήση των κατάλληλων αισθητήρων προκειμένου να έχουν τον πλήρη έλεγχο της ρύπανσης των υδάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

 

Έκρηξη ηφαιστείου στα νησιά Τόνγκα: Πως παρατηρήθηκε το φαινόμενο μέσω του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα μας

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Tο κρουστικό κύμα από την έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Βασιλείου των Τόνγκα στον Ειρηνικό, έγινε αισθητό και στη χώρα μας.

Η ομάδα μας εντόπισε το φαινόμενο παρατηρώντας την αυξομείωση της βαρομετρικής πίεσης σε διάφορες περιοχές της χώρας μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα Meteoview2 στην οποία είναι συνδεδεμένο ένα μεγάλο δίκτυο τηλεμετρικών μετεωρολογικών σταθμών. Όπως φαίνεται στην εικόνα το φαινόμενο εντοπίζεται το Σάββατο μεταξύ 22.00- 23.00 και την Κυριακή 15/1 μεταξύ 02.00-03.00.

Προμήθεια & εγκατάσταση τηλεμετρικών σταθμών για περιβαλλοντική παρακολούθηση στο πλαίσιο του Έργου SEAVIEWS

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Η ομάδα μας ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση (5) πέντε τηλεμετρικών σταθμών μέτρησης φυσικοχημικών παραμέτρων – (4) στα λιμάνια της Πάτρας, του Αιγίου, της Πρέβεζας και της μαρίνας του Άκτιου και (1) έναν σε πλωτό μέσο/σκάφος στην Κέρκυρα. Το έργο υλοποιήθηκε για τον ο E.O.A.E.N. – Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων στο πλαίσιο του Έργου “SEctor Adaptive VIrtual Early Warning System for marine pollution” (SEAVIEWS) στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Αδριατική-Ιόνιο («ADRION») 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α), τις δικαιούχες χώρες μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας (IPA II countries) και από τα Εθνικά ταμεία των συμμετεχουσών χωρών (2020ΕΠ38820001).

Διαβάστε περισσότερα για την εφαρμογή εδώ.

Η METRICA χορηγός στο Hydromedit 2021

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Η METRICA είναι χορηγός του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Hydromedit 2021 ‘Applied Ichthyology, Oceanography & Aquatic Environment’ (https://hydromedit.gr) που οργανώνεται από το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών, και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνολόγων Ιχθυολόγων.

Το συνέδριο φέτος διοργανώνεται, λόγω των συνθηκών της πανδημίας της Covid-19, διαδικτυακά. Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Λύσεις παρακολούθησης Υπόγειων Υδάτων – ποιες είναι οι κατάλληλες για τη δική σας εφαρμογή;

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού βασίζεται στα υπόγεια ύδατα για την παροχή νερού. Ωστόσο λόγω της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης, της αυξανόμενης ζήτησης και των ελλείψεων, η ανάγκη για αποτελεσματικότερη παρακολούθηση τους είναι επιτακτική.
Η METRICA παρέχει αξιόπιστες, ολοκληρωμένες λύσεις παρακολούθησης των υπόγειων υδάτων, από τη συλλογή, τη μέτρηση και τη μετάδοση δεδομένων από το πεδίο στο γραφείο σας, τόσο για στιγμιαία (spot measurements),  βραχυχρόνια όσο και για μακροχρόνια παρακολούθηση.
Στην εταιρία μας θα βρείτε συστήματα all-in-one στην περίπτωση που επιθυμείτε τη χρήση ενός μόνο συστήματος αλλά και λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εφαρμογής και του budget σας.

Δείτε εδώ τον οδηγό επιλογής λύσεων για παρακολούθηση υπόγειων υδάτων

Παρακολουθείστε το βίντεο για τον Ecolog1000, έναν στιβαρό αισθητήρα για συνεχή μέτρηση και καταγραφή στάθμης, θερμοκρασίας υπόγειων και επιφανειακών υδάτων.

Μιλήστε με την ομάδα μας στο 2102815440 για περισσότερες πληροφορίες.

Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

© Copyright 2023 METRICA A.E.. All Rights Reserved.

Search